Maak jij een carrièreswitch met een cursus sportmassage?

 

Begeleid je sportmensen en heb je interesse in masseren of wil jij je professioneel gaan bezighouden met sportmassage? De cursus sportmassage wordt door veel verschillende instanties in Nederland aangeboden. Het kan daarom lastig zijn om de juiste aanbieder te kiezen. Voordat je het instituut kiest dat vlakbij is of degene die het goedkoopst is, kun je het beste eerst alle aspecten in aanmerking nemen. Gemiddeld ben je voor onze erkende opleiding tussen de 250 en 1500 euro kwijt. Het verschil in prijs ligt er vooral aan of het een thuisstudie is of een zelfstandige opleiding.

 

Cursus sportmassage

Thuisstudie voordelen

Omdat een thuisstudie cursus sportmassage van een bekend instituut in sommige gevallen het goedkoopst is, vraag je je misschien af of dit de beste keuze is voor jou. Dat ligt eraan hoe serieus je bent en hoeveel discipline je hebt. Als je zelfstandig ongeveer 7 uur per week aan deze studie kunt besteden, dan maak je een goede kans om deze thuisstudie succesvol af te ronden. Je krijgt een persoonlijke begeleider en zult ook praktijkles hebben.

Gespecialiseerde cursus voordelen

Een cursus sportmassage van een zelfstandig instituut kan soms iets duurder uitpakken dan de opleiding van een bekender thuisstudie instituut. Denk daarbij aan een meerprijs van tussen de 90 en 460 euro. Het voordeel is wel dat dit instituut helemaal gespecialiseerd is in sportmassage en je daardoor zeker bent dat je waar krijgt voor je geld. Woon je in de buurt van Capelle aan den IJssel of Den Haag, dan is de Eerste Nederlandse Vakschool Voor Sportmassage een aanrader. Deze bestaat al sinds 1934 en is erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Bekijk de website eens.

 

Wilt u meer weten?