Cursus stoelmassage Capelle aan den IJssel

 

Cursus stoelmassage RottedamU wilt bedreven worden in het geven van stoelmassages? Ga dan voor een cursus stoelmassage van de Eerste NVVS in de regio Rotterdam. In drie dagdelen van twee en een half uur leert u tijdens deze cursus in Rotterdam de technieken die nodig zijn voor het zelfstandig geven van een professionele stoelmassage. Als u de stoelmassagecursus succesvol doorloopt, ontvangt u een certificaat.

 

Wat is een stoelmassage?

 

De stoelmassage is een relatief korte massage van ongeveer 20 minuten die een ontspannende en verfrissende werking heeft, vooral omdat het de bloedtoevoer (en daarmee zuurstoftoevoer) naar de hersenen bevordert. Deze massatechniek kan worden toegepast door de kleding heen en kan in principe op elke locatie worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de stoelmassage een steeds populairder verschijnsel op de werkplek om klachten zoals stress en RSI tegen te gaan. Bedrijven die de stoelmassage inzetten zien vaak het ziekteverzuim behoorlijk afnemen.

Tijdens de cursus in Rotterdam gaan we uitgebreid in op de stoelmassage waarbij de cliënt aangekleed plaats neemt in de stoel. Daarnaast wordt ook de variant behandeld waarbij de persoon die de massage ondergaat een ontbloot bovenlijf heeft.

De stoelmassage heeft zijn oorsprong in de klassieke Oosterse drukpunt massage, maar de huidige vorm is ontstaan in Amerika gedurende de jaren tachtig. De nadruk ligt op het masseren van drukpunten in het hoofd, de nek, de schouders, de armen, de handen, de rug en de heupen. De stoel is zo ontworpen dat de druk op de wervelkolom evenwichtig wordt verdeeld over de armen, benen en het hoofd.

 

De belangrijkste voordelen van een stoelmassage:

 

  • Het is een snelle massage, met een goed kwartier is de gemasseerde persoon weer fris en helder. Ondanks de korte duur is de massage toch grondig en worden alle drukpunten gemasseerd.
  • Het bevordert bloedsomloop, betere aanvoer van voedingsstoffen en afvalstoffen worden beter afgevoerd.
  • Positieve invloed op werkstress en daarmee samenhangende kwalen. Leidt tot minder ziekteverzuim.
  • Niet locatie gebonden. Overal waar de stoel weggezet kan worden, is het mogelijk om een massage te geven. Daarbij kan de cliënt de kleding aanhouden.

 

Locatie, voorkennis en kosten cursus stoelmassage Capelle aan den IJssel

 

De cursus stoelmassage wordt gegeven in onze modern uitgeruste school nabij Rotterdam (Capelle aan de IJssel). Des is goed bereikbaar met de auto of het OV. De cursus is gericht op mensen die in bezit zijn van een diploma sportmassage, massagetechnieken of klassiek massage. 

Wilt u meer informatie over de cursus stoelmassage? Neem dan gerust contact met ons op of kijk onder cursussen in het menu.