Reanimatiecursus Rotterdam

 

Reanimatiecursus RotterdamNa een hartstilstand zijn de kansen op overleving voor het slachtoffer het grootst als deze binnen de eerste zes minuten hulp krijgt. Hulpdiensten zijn snel, maar niet altijd snel genoeg. Dan is het toch prettig om te weten dat er omstanders zijn die een reanimatie kunnen uitvoeren. Tijdens een Reanimatiecursus van de Eerste NVVS in de regio Rotterdam leert u de handelingen die u kunt verrichten in die cruciale eerste minuten na een hartstilstand. Aan het einde van deze zeer praktische reanimatiecursus ontvangt u een certificaat. De cursus duurt twee keer drie uur en wordt gegeven in het schoolgebouw in Capelle aan de IJssel (regio Rotterdam).

 

Wat leert u tijdens de reanimatiecursus?

 

  • Hoe u een hartstilstand kunt herkennen
  • Hoe u het bewustzijn en de ademhaling van het slachtoffer moet controleren
  • Hoe u de borstcompressie en mond-op-mondbeademing moet toepassen
  • Hoe u de AED (Automatische Externe Defibrillator) moet gebruiken. De AED is een apparaat dat, indien nodig met een elektrische schok, helpt bij het reanimeren van een slachtoffer. Deze apparaten zijn op steeds meer plaatsen in de openbare ruimte beschikbaar. Het dient niet ter vervanging van borstcompressie en mond-op-mondbeademing.

Tijdens de reanimatiecursus oefent u op een reanimatiepop.

 

Kennis opfrissen

 

Heeft al eens een reanimatiecursus doorlopen, maar is dat al weer een aardige tijd geleden? Dan is de reanimatiecursus van de Eerste NVVS Rotterdam een ideale gelegenheid om uw kennis weer op te frissen en alle handelingen nog eens te oefenen. De Hartstichting raad zelfs aan om jaarlijks een herhalingscursus te volgen.

Wilt u meer informatie ontvangen over de reanimatiecursus of wilt u zich inschrijven? Aarzel dan niet contact met ons op te nemen. De cursus kan ook op locatie worden gegeven.