ALGEMENE INFORMATIE

 Wat is stoelmassage? De Stoelmassage van de 1e  NVVS is ontwikkeld om mensen op ieder moment  een massage te geven door de kleding heen. 
 Deze ontspannende massage werkt in korte tijd en  geeft de mensen een opkikker in drukke tijden. 
 De massage richt zich voornamelijk op hoofd, nek,  schouders, armen en rug. 
 Deze wordt gegeven op een daarvoor ergonomisch  ontwikkelde stoel. De druk op de wervelkolom wordt  verdeeld doordat het de armen, benen en hoofd  afzonderlijk steunt.

 Hoe is de stoelmassage ontstaan? Zittend  masseren is zo oud als de massage zelf. Op  eeuwenoude chinese prenten komen tekeningen  voor van Chinese an-mo-beoefenaars, die hun  cliënten op lage stoelen masseerden voordat zij een  bad namen.
 Het moderne tijdperk van de Stoelmassage is  ontstaan in het begin van de jaren tachtig, toen een stel pioniers in de Verenigde Staten experimenteerde met massages op zittende cliënten. 
Het jachtige en gestresste leven veroorzaakte veel klachten en men zocht een manier om op eenvoudige wijze deze klachten te verhelpen c.q. te verzachten. 
Op de werkvloer bij grote computerbedrijven werden stoelmassages gegeven om zodoende het personeel te verlossen van hun stress. Het ziekte verzuim daalde sindsdien met 20 tot 25%.

Wat zijn de voordelen van de Stoelmassage? 
Stoelmassage is een gemakkelijk toepasbare massage die overal gegeven kan worden. Daar waar de massagestoel geplaatst kan worden, daar kan ook worden gemasseerd. 
De cursus Stoelmassage gaat hierop in door een behandelingsmethode aan te leren door de kleding heen, gebruik makend van technieken uit de klassieke massage en acupressuur. 
Daarnaast wordt in de cursus aandacht besteed aan de behandelingen in de massagepraktijk op het ontblote bovenlichaam, een methode die overeenkomt met de klassieke schouder/nekmassage.

CURSUSINFORMATIE

Cursusduur 3 dagdelen van 3 uur.
Cursusavond: Dinsdag van 19.30 tot 22.00 uur.
Cursusplaats: Capelle aan den IJssel, Hollandsch Diep 63
Aanvang: 

Cursus 1: 3-10-17 oktober 2017 

Cursus 2: 14-21-28 november 2017

Cursusgeld:  € 160,-, voor leden branchevereniging € 140,-, inclusief cursussyllabus.
Vereisten: Diploma sportmassage, massagetechnieken of klassieke massage.
Certificaat:  Bij gebleken vaardigheid wordt aan het einde van de cursus een certificaat verstrekt. Aanwezigheid van 75% van de lesuren is een vereiste.


OVERIGE INFORMATIE

Voor meer informatie bel naar 010-4256357 of mail naar   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor inschrijving op deze cursus klikt u op het juiste onderdeel in het linker menu.

Zie ook onze algemene voorwaarden.